Posztnatális jóga kurzus Illés Flórával

Novembertől olyan jógázni váró anyákat várunk az ODU Mandalában, akik különleges törődést szeretnének nyújtani testüknek a szülés után. A posztnatális (szülést követő) jóga célja, hogy a szülés után gyengéd, speciális gyakorlatokkal testileg-lelkileg stabilizálja az anyákat, támogassa őket a várandósság és a szülés utáni fizikai visszarendeződésben, és olyan trükkökkel lássa el őket, amik megkönnyítik a kisbaba gondozásának mindennapjait.

A 6 alkalmas tanfolyamon stabilizáljuk a medencét, megerősítjük a gátat, tehermentesítjük a gerincet és a vállakat, és finom gyakorlatokkal újra tornáztatni kezdjük őket. Fokozatosan visszazárjuk a szétnyílt hasizmokat, ezzel támogatjuk a derekat és a test középpontját is. Légző-és relaxációs gyakorlatokkal harmonizáljuk az erre az időszakra jellemző hormonok hullámzását, ezzel javítjuk az általános közérzetet. Megtanulunk olyan fogásokat és mozdulatokat is, amikkel számunkra legkisebb terheléssel mozgathatjuk és hordozhatjuk a babánkat.

A tanfolyamra hüvelyi szülés után 3-6 héttel, császármetszést követően pedig 10-12 héttel lehet érkezni, egészen a szülést követő 1-2 évig. A babákat 8 hónapos korukig tudjuk fogadni, utána már túlságosan elvonnák az anya figyelmét a gyakorlástól. Különösen ajánlott a kurzust olyanoknak, akiknek a terhesség alatt vagy után sokat fájt a csípőjük, medencéjük vagy derekuk, a gyakorlatok természetes terápiás hatása miatt. A posztnatális jóga nagyon jó alapot nyújt egy újabb, panaszmentes terhesség megalapozásához is.

A módszert az angliai Birthlight rendszerén belül dolgozták ki. A Birthlight sajátos szemléletben kíséri végig a női egészséget a teljes életút során, és a posztnatális jógán kívül foglalkozik a termékenységgel, várandóssággal, változókorral, és terápiás jógával. A hagyományos jóga elemeit ötvözi a természetes népek megfigyeléseivel ezeken a területeken. Az oktató a képzést 7 év jógaoktatói tapasztalat után, a saját várandósságát és gyermekágyát követően végezte el Hollandiában, és tanítja azóta ezt a módszert, valamint kismamajógát. Az a tapasztalat, hogy a gyakorlatok jótékony hatásai mellett a tanfolyamoknak nagyon jó közösségformáló ereje is van, hiszen a csoportban más, hozzánk hasonló életszakaszban járó nővel találkozhatunk, és egy-egy órára osztozhatunk az anyává válás olykor boldog, olykor rögös útján. Szeretettel várjuk a budai anyákat az ODU Mandala gyönyörű új terében!

Időpontok:
November 8, 15, 22, 29, december 6, 13. Szerda délelőttönként 10.30 és 11.30 között.

A tanfolyam ára: 12.000 Ft.

Oktató: Illés Flóra

További információ és jelentkezés a flora_illes(kukac)hotmail.comemailcímen.