Napzáró hatha jóga Ilonával

Szerdánként 19:30-21:00  Helyszín: ODU Mandala 1024 Retek.u.6.

A hatha órák a jóga eredeti, ősi formáját próbálják felidézni. Az órák rövid elcsendesüléssel, üléssel kezdődnek, melyeket átmozgatás és klasszikus jóga pózok követnek. Az ászanákat (pózokat) hosszabban kitartjuk figyelemmel kísérve a testben és az elmében lezajló folyamatokat, áramlásokat. Az órát levezető mozdulatsorral, légzőgyakorlatokkal és relaxációval zárjuk. A hatha jóga összehangolja testünket és elménket, az izomzat harmonikus erősítése és nyújtása mellett a belső szervek egészségét is helyreállítja. Jótékony hatással van a kedélyállapotra és fiatalít!

Regisztráció szükséges:
kovilon@gmail.com

Kovács Ilona
Hatha jóga, senior jóga, pilates oktató

Rendszerszervezőként a mindennapi stressz és az ülőmunka hatásainak ellensúlyozására kezdtem el több mint 20 éve jógázni és 14 éve pilates-ezni. A jóga a mindennapi életben rendszerből indulva a jóga több ágának kipróbálásán keresztül folyamatosan fejlődve jutottam el az Ashtanga jógához, melynek jelenleg az első sorozatát gyakorlom. A” jóga csikitsza” (jóga terápia) számomra nem csak a fizikai test gyógyítását jelenti, átalakította az egész életem.

Amíg eljutottam idáig gyakoroltam jóga táncot, Winyasza Yoga Flow-t aminek segítségével megtapasztaltam az energiák folyamatos áramlását, az Iyengar rendszerben az ászanák pontos precíz végrehajtását. Ezen az úton mindig támogatást jelentett a pilates gyakorlás. Óráimon fontosnak tartom a “megérkezést” , a gyakorlás során pedig a légzés és a mozdulatok összhangját, az ászanák pontos kivitelezését. A feltöltődést minden alkalom végén vezetett relaxációval tesszük teljessé.

2008-ban végeztem el a jógaoktatói tanfolyamot amely segédeszközös jógaoktatói végzettséget adott , és a pilates oktatói tanfolyamot is , majd 2010-ben vettem részt Winyasza Yoga Flow oktatói továbbképzésen. Az utóbbi évek tapasztalata, hogy mindenkinek van valamilyen mozgásszervi problémája ezért elvégezteztem Bene Máté Gerincterápia jógával 5 modulból álló továbbképzését. Az oktatói képzéseken kívül workshop-okon igyekeztem elmélyíteni a tudásomat.

Akik segítettek ezen az úton:

Jóga a mindennapi életben: Nagy József, Klenovics Mónika
Jógatánc, Winyasza Yoga Flow: Gálik Éva
Iyengar rendszer: Péter Domokos, Konrad Kocot, Irtl Melinda, Répássy Erika, Kevin Gardiner, Bob Blaiser, Bobby Clennell
Ashtanga: Takácsy Gábor