Belső Ölelés – Együttérző kapcsolatban önmagaddal-jógaterápia Beer Gyöngyivel

A Belső Ölelés tanfolyam elsődleges iránya az, hogy alapjaiban változtassuk meg viszonyulásunkat önmagunkhoz, és a gyakran megítélő, minősítő, és elutasító hangvétel helyett, egy elfogadó, kedves, szeretetteljes és együttérző kapcsolatot hozzunk létre önmagunkkal.

A nyolchetes folyamat során lépésről-lépésre sajátítjuk el a Belső Ölelés három mozdulatát; a tudatos jelenlétet (mindfulness), az elfogadást, és az önmagunk iránti együttérzést.

Az alkalmak elméleti részből, tudatosságunkat fejlesztő jelenléten alapuló mozgásgyakorlatokból, verbális gyakorlatokból, és meditációból épülnek fel. A gyakorlatok során megvizsgáljuk testünkhöz, gondolatainkhoz, érzelmeinkhez, érzeteinkhez, aktuális élethelyzetünkhöz – vagyis Önmagunkhoz való viszonyunkat. A gyakorlatok során teret adunk annak, hogy minél több valódi tapasztalathoz, és megéléshez jussunk nyitott, elfogadó, és együttérző figyelmünk átformáló erejéről.

Nem pusztán egy technikát sajátítunk el, hanem egy friss és új életszemlélet is.

Az Belső Ölelés három mozdulata – tudatos jelenlét, elfogadás, önmagunk iránti együttérzés – elválaszthatatlan egymástól. Gyakorlásuk által mindhárom segítségünkre lesz abban, hogy nehézségeink közepette ne hagyjuk el magunkat, hanem nyitottan és együttérzően a pillanat tapasztalatában maradjunk, úgy ahogy az van. Amikor így teszünk, akkor valami elkezd megváltozni – kapcsolódva belső biztonságunkhoz szabadabbnak érezzük magunkat, megjelennek számunkra a lehetőségek, tisztábban kezdjük látni azt, hogy hogyan is működünk, miként reagálunk, és reakció helyett elkezdünk valódi válaszokat adni életünk eseményeire.

A Belső Ölelés, mint attitűd és belső viszonyulási forma, képessé tesz minket belső konfliktusaink feloldására, a továbblépésre, és felszabadít minket önmagunk elutasítása és szégyenkezésünk tudattalan szokása alól.

Gyakorlásával egy sokkal elégedettebb, nyitottabb, kiegyensúlyozottabb és örömtelibb életminőséget teremthetünk önmagunk számára. Egy olyan életet, aminek minden pillanatában jelen tudunk lenni, felfedezve annak számtalan apró csodáját. Olyan életet amiben kiteljesedhetünk, és képesek vagyunk örömtelien és felszabadultan megosztani környezetünkkel is mindazt, akik vagyunk.

JELENTKEZÉS ÉS ELKÖTELEZŐDÉS

Azok jelentkezését várom ebbe a csoportba, akik nyolc héten át elköteleződnek nem csupán az órákon való részvétel mellett, hanem a rendszeres otthoni gyakorlás mellett is. Azokat várom, akik életüknek ebben az időszakában nyolc héten keresztül készek erőfeszítéseket tenni önmagukért, azért, hogy berögzült szokásaikon változtassanak, és a tudatosság, az elfogadás, és együttérzés által újra alapozzák kapcsolatukat önmagukkal.

Fontos tudni, hogy ez a kurzus nem terápiás folyamat. Amennyiben pszichoterápiában veszel rész, kérlek jelezd felém, és egyeztess terapeutáddal, hogy javasolja-e számodra a tanfolyamon való részvételt!

A KÖVETKEZŐ TANFOLYAM IDŐPONTJA:

2017. október 31.- december 19., keddi napokon 18.00.-20.30h-ig

Helyszín: ODÚ Mandala Stúdió, Bp., II. ker. Retek u. 6.

Költségek: a nyolcalkalmas tanfolyam ára 36.000.-Ft

A tanfolyam ára tartalmazza az órákról szóló tanfolyami jegyzetet, és az órákon elhangzó meditációs hangfelvételeket is.

A tanfolyamon való részvételhez semmiféle előképzettség nem szükséges.

Vezeti: Beer Gyöngyi, mozgás – és jógaterapeuta

Minimum 8, maximum 10 fő jelentkezését várom ezekbe a csoportokba.

További információ és jelentkezés: https://innerhugs.com/